Isle of Wight, Engeland in een notendop!

Op zo’n 30 minuten varen en slechts 5 kilometer voor de zuidkust van het vasteland van Engeland ligt Isle of Wight. Dit eiland is Engeland in een notendop! Pittoreske dorpjes, prachtige wandelpaden, schilderachtige huisjes met ambachtelijke rieten daken en de iconische Needles. Dit samen met veel leuke winkeltjes, mooi gelegen hotels en heerlijke restaurants en pubs heeft Isle of Wight het allemaal te bieden!

Een vakantie is de kans voor quality time met je vrienden en familie. Ontdek het onbekende en deel nieuwe belevenissen met elkaar. Maak onvergetelijke herinneringen voor het hele gezin. Het is een verfrissende onderbreking van het dagelijkse leven. Een tijd om te ontspannen zonder afleiding of juist dóór afleiding! Op Isle of Wight zijn er zoveel nieuwe dingen te ontdekken. Er zijn geliefde familie attracties, avontuurlijke activiteiten en iconische festivals, maar ook eenvoudig vermaak zoals het ontdekken van ongerepte baaien, heuvel landschappen en uitgestrekte weilanden. Het eiland heeft gedurende de jaren een rijke historie en erfgoed opgebouwd, dat iedereen aanspreekt. Het eiland is mede zo beroemd geworden doordat het de favoriete vakantiebestemming was van Koningin Victoria.

Isle of Wight staat hoog aangeschreven als één van de beste fietsbestemmingen ter wereld. Niet alleen heeft het één van de mooiste landschappen van Groot-Brittannië, er zijn ook circa 320 kilometer aan fietspaden en ruiterpaden die wachten om ontdekt te worden. Enkele voorbeelden van mooie routes zijn ‘Round the Isle’ 104 km, ‘Red Squirrel Trail’ 51 km of ‘In search of Jimi’ 11 km. Je kan zelf je fiets mee nemen maar er zijn ook genoeg verhuurders op het eiland aanwezig.

Osborne House

Osborne is het familiehuis van Koningin Victoria waar ze met Prins Albert en haar gezin heeft gewoond. Bij een bezoek aan Osborne mag je de magnifieke Royal Apartments bezoeken en inleven hoe het Victoriaanse leven geweest moet zijn in de fascinerende Table Decker’s room.
Bekijk de imposante trappen, plafonds en schilderijen. Je zult versteld staan hoe mooi dit huis is. Sla ook zeker niet de gerenoveerde Durbar Room niet over, deze kamer is spectaculair ingericht met een Indiaas decor. Hier hield Koningin Victoria haar banket-diners met een prachtig gedekte tafel. Voordat je Osborne verlaat, moet je zeker via de kleurrijke tuin en langs de Valley Walk een kijkje nemen bij het strand.

The Garlic Farm

Ontdek de mysterie van knoflook en hoe de genezende en herstellende kracht de mensheid al eeuwenlang boeit. In The Garlic Farm Taste Experience leer je meer over het koken, telen en de medische voordelen van knoflook. In het weekend kun je met een Tractor Trailer een rondrit maken langs de boerderij en in The Garlic Farm Shop zijn allemaal soorten producten met knoflook te koop. Denk aan knoflookmayonaise, knoflook-appel-vijg chutney of knoflook chocolade. Er is zelfs knoflook bier!

Carisbrooke Castle

In dit fascinerende kasteel vind je meer dan 1000 jaar aan historie. Carisbrooke Castle is de koninklijke gevangenis van Charles I geweest. Het kasteel is vooral bekend vanwege de ezels, welke je kan bezoeken in het ezelcentrum waar zij vrolijk aan het werk zijn in de “well-house”. Erg leuk om met de kinderen te bezoeken en daarnaast kunnen ze zich hier verkleden als middeleeuwse soldaat en zelfs een mini kanon afvuren! Sla ook de Princess Beatrice Garden niet over, waar een standbeeld staat van de “War-horse”Warrior.

Isle of Wight Steam Railway

Tijdens de tweede helft van de 19e eeuw kwam de stoomtrein naar Isle of Wight. De herinnering aan dit tijdperk is bewaard gebleven in The Isle of Wight Steam Railway. Neem plaats in een mooi Victoriaans rijtuig en geniet tijdens een 10 mijl durende rit van het unieke uitzicht op het mooie landschap van Isle of Wight. Tijdens de rit kun je op een van de stations uitstappen en de passerende stoomtreinen bewonderen. Je zult versteld staan van deze imposante stoommachines en mooie klassieke stoomlocomotieven!

The Dinosaur Isle

Dinosaur Isle is een museum wat speciaal toegewijd is aan het tijdperk van de dinosaurussen. Het gebouw, in de vorm van een gigantische Pterosaur, ligt aan de kust van Sandown. Je vind hier onder andere levensgrote model dinosaurussen en een activiteiten ruimte. Ook kan je hier experts aan het werk zien die fossielen onderzoeken. Een leuk uitstapje voor de hele familie!

Robin Hill Countryside Adventure Park

Robin Hill Countryside Adventure Park heeft een fantastische mix van attracties voor kinderen en volwassenen. Liefhebbers van achtbanen kunnen hun hart ophalen in het Colossos schommelschip en de spannende Toboggan Run terwijl kinderen de tijd van hun leven hebben in het Cows Express treintje en de African Adventure speeltuin. Als je meer van ontspanning houdt, maak dan een wandeling langs het beeldenpad en neem een kijkje in de vlindertuin.
(www.robin-hill.com)

The Needles

Een bezoek aan Isle of Wight is niet compleet zonder een bezoek aan de Needles gebracht te hebben. De meest populaire manier om deze puntige kliffen te onderzoeken is door middel van de stoeltjeslift die hier op en neer gaat. De lift brengt je van de top van de Alum Bay kliffen tot aan het strand, waar je een prachtig uitzicht hebt op de Needles Rocks en Lighthouse, maar ook op de bijzondere veelkleurige zandkliffen van Alum Bay en het heldere turqoise water er omheen! Vanaf het strand kun je eventueel ook een boottochtje maken om nog dichter bij de Needles in de buurt te komen.
Er is een mogelijkheid om de Alum Bay Glass Shop te bezoeken waar je kunt zien hoe parfumflesjes, vazen, schalen en zelfs glazen deurknoppen met de hand worden gemaakt. Voor de snoepers onder ons is er ook een Sweet Factory waar je demonstraties kunt zien hoe het lokale snoepgoed wordt gemaakt met bijzondere smaken zoals rabarber en custard of de bekende Wight mints.