Eurostar: met de trein naar hartje Londen!

Snel, comfortabel en voordelig reizen naar het bruisende hart van Londen doe je natuurlijk met Eurostar, er rijden dagelijks meerdere treinen! Je kunt een ticket boeken dat geldig is vanaf elk station in Nederland en reis met een overstap in Brussel-Zuid of rechtstreeks van Amsterdam of Rotterdam naar St. Pancras International in het centrum van Londen. Reizen met Eurostar is een ervaring op zich: supersnel, comfortabel en ontspannen. De trein rijdt voor het grootste gedeelte van het traject 300 km/u via de hogesnelheidslijn. Nieuwe treinen, ruime zitplaatsen, voldoende beenruimte, gratis wifi, gratis films en informatie op het entertainmentkanaal en eten & drinken. Je stapt uitgerust uit de Eurostar, klaar voor het avontuur.

Check in en ga door de Britse immigratiediensten en bagage controle, geen gedoe met bagage en vloeistoffen, die kunnen gewoon mee in de trein. Iedere reiziger mag twee middelgrote koffers meenemen en één stuk handbagage, er is geen gewichtsbeperking. Je kunt ook kiezen voor extra comfort en reizen met Eurostar Standard Premier (1e klas) en geniet van een onvergetelijke ervaring. Begin je reis met een lichte koude maaltijd en drankjes die je gebracht worden bij je ruime luxe zitplaats met extra beenruimte, stopcontact en usb-aansluiting. Makkelijk voor je laptop, tablet of telefoon.

Geschiedenis

Het is alweer bijna twintig geleden dat de manier van reizen tussen Brussel en Londen en Parijs en Londen voorgoed werd veranderd. Eurostar is de enige hogesnelheidslijn met een directe verbinding tussen België en Frankrijk enerzijds en Engeland anderzijds via de Kanaaltunnel, van stadscentrum tot stadscentrum. Tot 2007 kwamen de treinen aan in Londen Waterloo International, in november van dat jaar werd St Pancras International het nieuwe thuis in Londen voor Eurostar. Een nieuwe generatie van reizigers is opgestaan die er hun hand niet voor omdraaien om op de trein te springen na het ontbijt om te gaan lunchen in een Londense pub. Dankzij Eurostar zijn er tegenwoordig twee keer zoveel bezoekers tussen Brussel en Londen en Parijs en Londen, door de jaren heen heeft de route relaties helpen opbouwen zoals dat vroeger nooit mogelijk was tussen bedrijven, vrienden en geliefden. Ondertussen reiken deze relaties tot meer dan 100 steden in heel Europa via Brussel, Parijs en Rijsel naar Londen.

Waarom met Eurostar?

Van deur tot deur is met de trein sneller dan vliegen; de treinen kunnen met een maximum snelheid van 300 km/u (186 mp/h) op de hogesnelheidslijnen van België, Frankrijk en Engeland rijden. Daardoor zijn de gemiddelde reistijden van Brussel naar Londen 2 uur, Rijsel naar Londen 1 uur en 20 minuten en Parijs naar Londen 2 uur en 15 minuten.

Er zijn zoveel redenen, wat dacht je van:
• Makkelijk reizen van stadscentrum naar stadscentrum
• Geen shuttlebus naar het centrum, geen bagage opwachten, geen gedoe met vloeistoffen bij de security
• Tot tien treinen per dag
• Interessante tarieven
• Snel en vlot inchecken tot 30 minuten voor vertrek voor Standard en Standard Premier en een express check-in tot 10 minuten voor vertrek voor Business Premier
• Comfort en ruimte om te werken of te relaxen
• Eenvoudig en eerlijk compensatiebeleid bij vertragingen of annuleringen
• Tot 80% minder CO2-uitstoot dan bij vliegen

Londen

Londen is een wereldstad die iedereen een keer bezocht moet hebben. De stad staat bekend om zijn indrukwekkende historische attracties zoals St. Paul’s Cathedral, The Tower of London, Houses of Parliament, The Big Ben, Buckingham Palace en Westminster Abbey. Maar Londen heeft de laatste jaren niet stilgezeten en het gigantische reuzenrad ‘The London Eye’, het Tate Modern (meest bezochte museum voor moderne kunst ter wereld) en de O2 Arena zijn inmiddels op hun eigen manier allemaal net zo indrukwekkend.

Met meer dan 30.000 winkels en fantastische markten is Londen een paradijs voor shoppers met wereldberoemde winkelstraten als Oxford Street, Regent Street en Bond Street. En na al dat shoppen is het heerlijk bijkomen in één van de vele restaurants en pubs die de stad rijk is. Tel daar de vele musea, de heerlijke parken en de verschillende entertainmentmogelijkheden bij op en je snapt waarom Londen zo’n geliefde bestemming is bij velen.

Londen bruist ook in de avonduren! Er is gezelligheid in de pubs en in West End spelen verschillende musicals. Sommige musicals spelen al tientallen jaren zoals The Mousetrap die al 65 jaar te bewonderen is. Londen heeft veel wijken met ieder een eigen karakter. Zo is Camden Town populair bij Londenaren en toeristen. Er is hier altijd iets te beleven, van multiculturele markten tot aan live muziek van lokale bands. Een andere populaire wijk is Notting Hill; Portobello Road Market is op zaterdag een enorme publiekstrekker. De gemoedelijke sfeer en pastelkleurige huisjes maken Notting Hill een charmante wijk om te bezoeken. Een van de beste manieren om Londen te verkennen is op de fiets. Je kunt onder begeleiding van een ervaren gids het prachtige centrum van de stad ontdekken en op die manier de bekende en minder bekende plekjes aan doen.

Veiligheid

Als internationale hogesnelheidstreinoperator die elk jaar miljoenen reizigers vervoert, is veiligheid ontzettend belangrijk en heeft de hoogste prioriteit. Alle reizigers mogen er het volste vertrouwen in hebben dat ze veilig hun bestemming zullen bereiken en dat alle onderdelen van de reis worden uitgevoerd zonder gevaar voor de gezondheid, veiligheid en welzijn. Eurostar volgt de strengste veiligheidsnormen en zijn vergelijkbaar met die in luchthavens. Zowel de passagiers als de bagage worden gescand voor vertrek. Aangezien het Verenigd Koninkrijk niet in de Schengenzone ligt, moeten grenscontroles worden uitgevoerd door immigratiediensten. Deze controles worden uitgevoerd in de vertrekhal door de autoriteiten van het land waaruit de reiziger vertrekt en direct daarna door de autoriteiten van het land waar de reiziger naartoe reist. Reizigers moeten dus op tijd aanwezig zijn vóór vertrek maar kunnen na aankomst het station snel verlaten.