Gosport

Met bijna 40 kilometer aan kustlijn kun je heerlijk ontspannen in en rond Gosport met uitgestrekte stranden, maritieme geschiedenis, fiets- & wandelroutes en mooie plekjes vol geschiedenis. Bezoek het Roya Navy Submarine Museum en laat je meeslepen naar het avontuurlijke leven onder water en leer de verhalen van de spannende en gevaarlijke missies van onder meer Engeland’s eerste onderzeeër Holland I en de mini onderzeeër X24. De smaak te pakken? In de buurt is ook het Britain’s Royal Navy at Explosion Museum of Naval Firepower. Een lange naam voor een museum maar hier is ook veel te zien! De collectie bestaat uit alle soorten wapens en munitie die de Britse Marine in de afgelopen eeuwen tot haar beschikking had en vertelt het verhaal van de mensen die deze moesten bedienen.

In Lee-on-the-Solent zit het Hovercraft Museum waar je meer dan 60 exemplaren kunt bekijken en op sommige dagen zelfs mee kunt varen! Ben je meer geïnteresseerd in de onderwaterwereld, dan is het Diving Museum zeker een aanrader. Om het historische verleden van Gosport en Lee-on-the-Solent uit te beelden is er een klein Engels 17e eeuws stadje nagebouwd in het oude bos in Rowner. Ga terug in de tijd en bekijk de pottenbakkers, smid, schoenmaker en natuurlijk de dorpsdokter in historische klederdrachten!

Wil je liever sporten en ontspannen? Met zoveel water en kustlijn zijn de mogelijkheden eindeloos: zeilen, kajakken, kanoen, windsurfen, kitesurfen en jetskien. Het kan allemaal en er zijn meer dan genoeg verhuurders voor materiaal. Iets rustiger aan doen ook door bijvoorbeeld te gaan suppen, oftewel Stand Up Paddling , of lekker te gaan vissen. Sluit je dag heerlijk af met een bezoekje aan een van de talloze restaurants, cafe’s en bars.

Nog meer weten over dit onontdekte plekje? Klik hier!