Razendsnel met Eurotunnel naar Engeland

De snelste manier om de auto mee te nemen over het Kanaal is met de Eurotunnel. De 50 kilometer lange Eurotunnel is een unieke dubbele tunnel onder het Engelse Kanaal en is voltooid in 1994. De tunnel verbindt het Franse plaatsje Coquelles in het Nord Pas-de-Calais met Folkestone in het zuidoosten van Engeland en is geschikt voor hogesnelheidstreinen en shuttletreinen die auto’s, campers en touringcars vervoert. De vrachtwagens hebben speciale treintoestellen met een apart reisschema. Volgens de American Society of Civil Engineers is de kanaaltunnel één van de 7 moderne wereldwonderen en is het een unieke beleving.

Het is de snelste, makkelijkste en milieuvriendelijkste manier om het Engelse Kanaal over te steken. De oversteek kost je ongeveer 35 minuten en is daardoor een stuk sneller dan de alternatieve veerboten op deze route. Totaal met alle incheckprocedures, douane formaliteiten en het op- en afrijden duurt het gehele traject ongeveer 1 a 1,5 uur. Nog een groot voordeel is dat de shuttles 24 uur per dag en iedere dag van de week rijden met gemiddeld tussen de 2 en 4 vertrekken per uur, daardoor is er altijd wel een vertrektijd die geschikt is voor jouw planning en reisschema!

Nog een voordeel ten opzichte van andere manieren van transport is dat je voor je auto betaald en daardoor dus met maximaal 9 personen de shuttletrein in mag rijden. Daarnaast is er geen restrictie met betrekking tot bagage dus je kunt zoveel meenemen als je wilt. Extra koffer, speciale sportuitrusting of een passagier die later besluit mee te reizen is geen probleem.

Tijdens de rit door de tunnel kun je comfortabel in je eigen auto blijven zitten, er is eventueel een speciale Eurotunnel radiozender te ontvangen en de shuttletreinen beschikken over toiletten aan boord. Voor verdere faciliteiten kun je na de douane controles terecht bij de twee terminalgebouwen. Aan de Engelse kant vind je in Folkestone het Victor Hugo terminalgebouw met meerdere horeca- en winkelgelegenheden net als bij de terminal in Frankrijk. Zowel de terminal in Folkestone als de terminal in Calais bieden moderne sanitaire voorzieningen voor jong en oud. Dit is ook de plek waar je je huisdier even lekker uit de auto kunt laten, die mogen namelijk ook gewoon mee in de auto in de shuttletrein. Houd er wel rekening mee dat de bestemmingslanden specifieke regelgeving hebben over het meenemen van je huisdier.

Het reizen met de Eurotunnel en daarmee de oversteek maken van het Engelse Kanaal is de snelste manier en als je rekening houdt met het aantal toegestane passagiers en de hoeveelheid bagage die je mee mag nemen, is het ook veruit de goedkoopste manier. Niet alleen voor de zakelijke reiziger of transporteur maar ook ideaal voor je vakantie met vrienden of het gezin of voor gewoon een leuk weekend weg!

Duty Free

Sinds het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie heeft verlaten, zijn er nieuwe mogelijkheden ontstaan bij de Eurotunnel voor het ‘Duty Free’ kopen van producten waarmee de verkoopprijzen wel tot 50% lager kunnen liggen dan bij je lokale winkelcentrum! Zowel de terminal in Folkestone als die in Calais zijn dus de perfecte plek om een leuk cadeau te scoren of om je jezelf wat leuks te geven als souvenir. Let op dat er wel wat regels aan verbonden zijn zoals dat de hoofdboeker van de overtocht een QR-code moet aanmaken, voor meer informatie kun je de website raadplegen.