Plan een trip naar de Engelse Kust!

Welkom bij Englandscoast.com! Neem een kijkje op dit platform en laat je verrassen door de ongekende mogelijkheden van de spectaculaire kustlijn van Engeland! Verken elke regio via inspirerende video’s, plan je ideale vakantie aan de kust of zoek rechtstreeks een aanbieder. Makkelijker ideeën op doen kan bijna niet. Met een dagelijks groeiend aantal van ruim 2.000 bedrijven aan de kust waaronder hotels, B&B’s, zelfstandige accommodaties, activiteiten en attracties, vervoer, pubs, restaurants en nog veel meer, heb je een enorme keuze waarmee je je persoonlijke reisroute kan samenstellen via deze website.

Ontdek het allerbeste dat de kustlijn te bieden heeft. Van prachtige stranden, toplocaties voor heerlijk eten en historische bezienswaardigheden, nog onontdekte kustplaatsen, hotspots om wilde dieren te zien en de meest prachtige fietsroutes en wandelpaden.

Volgens de directeur van de National Coastal Tourism Academy Samantha Richardson heeft Engeland één van de meest fascinerende kustlijnen ter wereld; rijk aan cultureel erfgoed en natuurlijke schoonheid, maar grote delen zijn nog onontdekt door de internationale bezoekers. Het door Discover England gefinancierde England’s Coast project heeft als doel deze internationale bezoekers kennis te laten maken met deze gebieden. De diversiteit van deze kustlijn maakt het ideaal voor wandelaars, fietsers en watersportliefhebbers, maar ook voor bezoekers die een rustige wandeling willen en genieten van een prachtig uitzicht in het zonnetje. Englands Coast is de plek voor inspiratie en het plannen van de perfecte vakantie dichtbij huis.

Ontdek jouw kustlijn!

Je zult zien dat de hele kust van Engeland wordt vertegenwoordigd in acht overzichtelijke regio’s. Iedere regio heeft natuurlijk ‘Must-See-attracties’ en toont de unieke kenmerken van dat specifieke gebied:

Northumberland – Wild Coast
Durham and the North East – Reclaimed Coast
Yorkshire – Heritage Coast
East Coast – Natural Coast
South East – Cultural Coast
South Coast – Jurassic Coast
South West – Active Coast
North West – Explorer’s Coast

North East & Yorkshire Coasts

Waarom zou je niet de gebaande paden verlaten naar de minder bekende gebieden, er zijn tal van juweeltjes te ontdekken in rustige en minder druk bezochte delen van de kustlijn. Ga voor geschiedenis en avontuur naar de dramatische kust van Northumberland in het noordoosten, dit gebied heeft meer kastelen dan enig ander graafschap in Engeland. De kust van Durham is rijk aan dieren in het wild, perfect om door de natuurreservaten te dwalen. Als je een wandelaar bent, zijn er maar weinig kustlijnen die zo adembenemend zijn als de Cleveland Way in het North York Moors National park. Mis ook zeker niet de gotische ruïnes van Whitby Abbey niet of bezoek de prachtige badplaats Scarborough aan de waanzinnige kust van Yorkshire.

South East and South Coasts

In het zuidoosten vormen Kent, Essex en East Sussex de Creative Coast; een gebied vol met kunst, musea en hedendaagse galerieën. Zodra je met de veerboot Dover binnenkomt, maak je kennis met White Cliffs Country met de herkenbare beroemde krijtrotsen.

Ten noorden van Dover vind in in Essex meer dan 350 mijl kustlijn vol oesterbanken, kwelders, vestingwerken en zandstranden om je te vermaken. Rij langs de zuidkust naar het eiland Isle of Wight met haar 140.000 inwoners om bijvoorbeeld het UNESCO-biosfeerreservaat te bezoeken, maar waar je ook kunt genieten van talloze gezinsattracties en schitterende stranden. De zuidkust is ook dé plek voor watersport vol adrenaline waaronder Gosport en Poole net als de bruisende plaatsen Brighton en Bournemouth.

South West Coast

Met al die vuurtorens en kenmerkende havensteden is Devon een kuststreek die je gezien moet hebben. Mis de torenhoge kliffen van het Exmoor National Park niet wat zich uitstrekt over de westkust van Somerset en de noordkust van Devon.

North West Coast

Als je verder langs de kust reist, kun je het schiereiland Wirral bezoeken en daaropvolgend naar Lancashire en Cumbria. Hier kun je genieten van het bruisende leven van Liverpool en flaneren in de grote badplaatsen Southport en Blackpool. Na deze drukte kun je even helemaal bijkomen tussen de uitgestrekte, landelijke kustlijn met prachtige natuurgebieden en wandelgebieden bij uitstek.

Bewandel de kliffen, kampeer onder de sterren, surf op de golven en geniet van het verse ‘Seafood’, wees zo actief of zo relaxed als je zelf wilt. De Engelse kust verheugt zich op je komst!