Dover

De White Cliffs Country is uitgeroepen tot de Lonely Planet’s “Best In Travel 2022” als een van de mooiste gebieden in de wereld om te bezoeken. Geniet van de mooie uitgestrekte kustlijn in bijvoorbeeld St Margaret’s Bay en drink een pint bij de pub met uitzicht op het vaste land of bezoek de South Foreland Lighthouse, de eerste ter wereld met een elektronisch signaal. Dit gebied noemde men ‘Hellfire Corner’ vanwege de unieke en strategische ligging tijdens beide Wereldoorlogen. Vanaf Dover Castle, door Henry II her-ontwikkeld als uiteindelijk kasteel met ondergrondse gangen, kijk je mooi uit over de haven van Dover en het Kanaal.

Het White Cliffs Country biedt de sportieve bezoekers veel keuze zowel voor fietsers als wandelaars. Ruim 22% van het gebied is toegewezen als ‘Area of Outstanding Natural Beauty’ met in de Kent Downs zelfs twee National Trails te weten; het England Coast Path en de North Downs Way National Trail. Het verdere platteland geeft je dat typische Engelse gevoel mee; denk aan pittoreske dorpjes, gezellige verblijven en historische gebouwen. Bewonder de Romeinse en Normandische architectuur en beloon jezelf daarna met het welbekende ijs van Solley’s Farm.

Ook als kunst liefhebber kom je niks te kort in deze regio met al haar galerieën, tentoonstellingen en musea in onder andere Deal. Ook de Deal braderie is lastig te weerstaan vol vintage kleding, sieraden, boeken en antiek. In het Astor Community Theatre kun je meer te weten komen over de lokale straatkunsten en hier organiseren ze regelmatig alternatieve evenementen. Bekende schrijvers hebben hier hun sporen achter gelaten en er zijn genoeg plekken te vinden die refereren aan de verhalen van William Shakespeare, Charles Dickens, Jane Austen, Matthew Arnold, Ian Flemming, Noel Coward, George Eliot, William Wordsworth, Daniel Defoe, Paul Theroux, William Cobbett, Tom paine, Robert Bridges, Celia Fiennes of bijvoorbeeld Frances Fyfield. Nu weet je gelijk wat voor effect dit mooie gebied heeft!